Abri Dialogue inngår samarbeid med Høiland Gard

Samarbeidet er en del av Abris satsing på omsorgstjenester, og gjelder i første omgang eiendommen Sanitas.

Sanitas ligger ved idylliske Riskedalsvatnet, like i nærheten av Årdal sentrum. Eiendommen ble opprinnelig brukt som feriekoloni for «trængende gutter» fra Stavanger, og ble innviet 6. juli 1906. Fram til avviklingen i 1974 hadde 13.631 barn vært på feriekolonien.

Omsorg og rehabilitering
Etter mange års forfall tok ekteparet Synnøve og Sigbjørn Vadla høsten 2004 over eiendommen fra Hjelmeland kommune. De pusset den opp etter alle kunstens regler, og siden har Sanitas vært en del av reiselivssatsingen til Høiland Gard. Nå skal det bli et sted for omsorg og rehabilitering.

Kjartan Dirdal.

– Sanitas er interessant for flere av virksomhetsområdene våre, for eksempel enslige mindreårige flyktninger, rusomsorg, rehabilitering og opptrening. Det er litt avhengig av hvilke behov vi må dekke, sier Kjartan Dirdal, driftsdirektør direktør i Abri Dialogue.

– Arbeidstrening
Synnøve Byberg Vadla sier til Strandbuen (krever innlogging) at Abri Vekst er et selskap som har spennende og gjennomtenkte planer for Sanitas. Hun ser også for seg et visst samarbeid mellom Sanitas og Høiland Gard.

– Vi har snakket om å integrere omsorgsvirksomhet i vår reiselivssatsing. Det kan for eksempel være aktuelt at beboere på Sanitas trenger arbeidstrening. Det kan vi tilby på Høiland Gard, og personleg liker jeg veldig godt tanken på å rettlede mennesker som trenger det på den måten, sier hun.