– Det viktige er å komme seg rundt på egen hånd

Torunn Seim sitter på terrassen sin og drømmer om å komme seg rundt på egen hånd.

Hun har en elektrisk rullestol for innebruk, men skulle ønske hun hadde en elektrisk rullestol også til utendørs bruk.

Hun klager ikke, livet er bra på så mange måter, men akkurat det å komme seg rundt på egen hånd er det hun savner mest.

Internasjonal bevegelse
Sola steiker over terrassen hennes på Hinna, en av bydelene i Stavanger. Anledningen er Hva er viktig for deg?-dagen som ble satt i gang av KS i 2014, og som nå er blitt en internasjonal bevegelse. Torunn er hovedpersonen for rundt 10 assistenter, som hjelper henne med alt fra husstell til å ta seg en tur på Hansen Hjørnet, Stavangers mest kjente uterestaurant.

Sammen med katten Vetle-Simon bor hun i en selveierleilighet i et rolig strøk hun stortrives i.

– I dag har jeg vært på språkkafé, som er noe av det aller kjekkeste. Og jeg går på Tjensvolltunet, der er det viktig å få med seg quizen, og så er jeg med i foreningen The Dames, sier hun.

Håper på ny vurdering
Assistent Annette Aksnes (til høyre på bildet) er ofte med på disse aktivitetene, men håper Torunn også skal få ta seg en tur på egen hånd.

– Jeg tror hun vil greie det fint. I området her er det underganger og trafikksikkert, sier Annette.

Torunn sier det er synet som har vært ankepunktet, nå venter hun spent på nye briller. Mens hun venter på å få en ny stol gleder hun seg over at hun har assistenter som kan være med henne på tur slik at hun får kommet seg rundt.

– Det ville vært fint å trille ned i Jåttåvågen alene for å kjøpe reker, smiler hun.

Skryter av kommunen
Torunn Seim har hatt diagnosen multippel sklerose i 32 år. Hun har benyttet seg av BPA-ordningen i mange av disse årene, og lovpriser Stavanger kommune og BPA-ordningen.

– De ansatte der er bare helt fenomenale. Det samme er assistentene mine i Abri Dialogue, sier hun.

Da det ble innført fritt brukervalg i 2015 valgte hun Abri Dialogue som tjenesteleverandør, og sier hun kommer til å fortsette med det.

– Det er veldig kjekt å høre. Og for oss er en dag som denne en god anledning til å ta en nærmere prat om hvilke tanker de enkelte hovedpersonene har om hva som kan gjøres bedre, sier BPA-koordinator i Abri Dialogue, Karin Strand (i midten på bildet øverst).

De ansatte i staben til Abri Dialogue markerte også Hva er viktig for deg?-dagen ved å fokusere ekstra mye på hva som er viktig for den enkelte hovedpersonen.

Staben i Abri Dialogue markerte også Hva er viktig for deg?-dagen. Fra venstre Kjartan Dirdal, Ragnhild Johnsen, Karin Strand, Elisabeth Vistnes og Wendy Finnerud.