Regjeringsbesøk på Forus Transittmottak

Tirsdag 12. april fikk Forus Transittmottak besøk av regjeringen, representert ved innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

Statsråden var i Stavanger i forbindelse med konferansen «På flukt mot nord», arrangert av Stavanger kommune og driftsoperatøren på Forus, Abri Vekst.

  • Se bildekarusell nederst i saken.

Besøket varte i nøyaktig én time, og på den tiden besøkte hun en skoleklasse (5-7), snakket med et nybakt foreldrepar, fikk se biblioteket, kantinen, snakket med ansatte, frivillige og beboere, samt en generell omvisning på huset.

Verter for besøket var UDIs regiondirektør Sissel Mehammer, Abri Veksts viseadministrerende direktør Kjartan Dirdal, mottaksleder Luba Migun og informasjonsansvarlig Lars Petter Einarsson.

I skoleklassen fikk hun se en forestilling om de tre bukkene Bruse som skulle til sæters for å gjøre seg fete, og elevene hadde også en rekke spørsmål til statsråden. Blant annet om hun er gift og hvor mange barn hun har. De gjorde også en oppmåling av henne, og fant ut at statsråden er 175 centimeter høy – med sko.

Deretter fikk hun møte de nybakte foreldrene Hadil Mohammed Kessas og Mohammed Zein Tatf fra Syria, samt deres nyfødte datter Juliana.

Listhaug fortalte hun hadde hørt mye om mottaket, og at hun var glad for å kunne se med egne øyne hvordan det er.

 

[rev_slider alias=»Regjeringsbesøk»][/rev_slider]