Fantastisk juleavslutning på Sola

Det gikk på engelsk og norsk, arabisk og kurdisk, pashto og dansk, da juleavslutningen for asylnorskurset i Sola ble arrangert på Røde Kors-huset i dag.

  • Se bildekavalkade nederst i saken.

Helt uberørt av den merkelige debatten om juleavslutning som har foregått de siste dagene, ble det en multikulturell avslutning av de sjeldne. Med ingredienser som syrisk julenisse, kinesisk plastjuletre, norsk risengrøt, arabisk kebab, internasjonal bingo, kristne, muslimer og ikkereligiøse i skjønn forening, ble det hele en fest med fart og moro.

Syrsk julenisse
For naturligvis var julenissen der, en syrisk variant i norsk forkledning. Han hadde med flotte gaver til barna fra den lokale montesorriskolen.

Anledningen var at Sola voksenopplæring og Abri Vekst har arrangert norskkurs for asylsøkerne på Sola statlige mottak i høst. Elevene hadde invitert alle beboerne på mottaket, kommunen og andre organisasjoner vi samarbeider med. Fra den politiske ledelsen stilte varaordfører Jan Sigve Tjelta (KrF), som kastet seg inn i dansen med liv og lyst.

Tok farvel med skolen
Noen revynumre ble det også plass til. Den utenlandske servitøren kom med et speil og et egg da gjesten bestilte speilegg, og melk med såpeskum da det ble bestilt skummet melk. Framført av beboere på det fremmede språket norsk ble det en fornøyelig forestilling.

For noen av skoleelevene på mottaket ble det en fin anledning å få smile litt. De kom fra siste skoledag og hadde nettopp tatt tårefylte farvel med sine nye klassekamerater. I januar skal de i stedet gå på skoler i Time og Gjesdal, mens en familie på syv skal helt til Odda.

Sola statlige mottak har ennå over 80 beboere, men i neste uke redusereres antallet drastisk når syv familier flytter til andre mottak. Mottaket legges ned 1. februar neste år.