Fikk nytt hjemmekinoanlegg av Abri

Forus Brannstasjon har hatt mellom 40 og 50 og utrykninger til Forus Transittmottak det siste året. Som takk for hjelpen har de fått nytt hjemmekinoanlegg.

55 tommer og god lyd! Det var ønsket da Abri Vekst spurte hva vi kunne gjøre i gjengjeld. Brannmester Gaute Eliassen og konstabel Kenneth Sivertsen er fornøyde med nykomlingen i pauserommet.

– Vi hadde en mindre tv fra før, men dette er jo en fantastisk gave, sier de.

Flere ganger i uken
De første månedene etter oppstarten i november i fjor gikk brannalarmen flere ganger i uken. Heldigvis uten at det noen gang var ekte alarm, det brant aldri. Og det er over et halvt år siden sist.

– Det var ulike årsaker til at alarmen gikk. Noen ganger var det systemfeil, men flest ganger var det nok noen som av en eller annen grunn med vilje utløste alarmen manuelt. Vi tok hver alarm på største alvor, det gjør vi alltid, sier brannmester Eliassen.

Dette er for øvrig bredt omtalt i boken «Forus – Norges største asylmottak», som kommer 23. november.

Mange støttespillere
Forus Brannstasjon har bare brukt noen få minutter fra alarmen har gått til de har vært på plass utenfor mottaket. Etaten har sammen med mange andre vært en god støttespiller dette året. Abri Vekst har derfor valgt å støtte en rekke gode tiltak. Her er noen av dem:

  • TV-aksjonen, 100.000 kroner.
  • Forus og Gausel Idrettslag, 60.000 kroner.
  • Idrettslaget Brodd, 25.000 kroner.
  • Morild Film, «We Tell our Children we’ll be Free Tomorrow», 10.000 kroner.
  • Det store Julespelet, 5000 kroner.

Listen over alle som har hjulpet oss og beboerne er lang, den kommer i neste uke. Fredag 18. november klokken 15 låses dørene for godt.

Iallfall i denne omgang.