Høyland nærmer seg 50 beboere

Her i Sandnes tok vi forrige uke imot 17 beboere, denne uken kommer det 25 til.

Av de 17 personene var det tre familier, og av de 25 som kommer denne uken forventes det noen familier, noen par og resten enslige.

Vi har i tiden etter oppstart 1. juli fokusert på å kjøre inn gode rutiner for ankomster, og vi vil fortsette å gjøre dette framover. Vi har jobbet på spreng for å kunne ta imot de første beboerene så godt som mulig, og har så langt ikke møtt noen store hindringer.

Beboerene som har ankommet er glade for å ha kommet til vårt mottak, og noen har allerede nettverk her da de tidligere har bodd i området. Vår aktivitetsansvarlig jobber med å skaffe seg oversikt, og lage nettverk for at våre beboere skal få tilbud om aktiviteter i nærområdet der de bor.

To av familiene som ankom mottaket forrige uke fikk også delta på familieaktiviteter arrangert ved Forus Transittmottak lørdag, og syntes det var stas. Vi vil jobbe mer med aktiviteter utover ukene som kommer.

I denne uken vil vi arrangere vårt første informasjonmøte om livet på Høyland mottak.

Vi ser frem til et godt og spennende samarbeid med Sandnes kommune og innbyggerne der, og vil fortsette å sende jevnlige oppdateringer. Har noen spørsmål er dere hjertelig velkommen til å ta kontakt når det måtte passe.