Til Hellas for å hjelpe rammet familie

Thea Andersen fra Dråpen i Havet reiser søndag til Hellas for å hjelpe en irakisk flyktningfamilie som ble hardt rammet av gasseksplosjon.

Eksplosjonen skjedde i flyktningleiren Moria på den greske øya Lesvos om kvelden torsdag 22. november. Det var en gammel gasstank som gikk i luften.

Thea og Nabaz.

Thea og Nabaz.

Også moren hardt skadd
Det var særlig én familie som ble hardt rammet. De er kurdiske flyktninger fra Irak, ikke langt fra Mosul. En seks år gammel gutt døde, mens den to år gamle broren på bildet ligger hardt skadd på sykehus i Aten. Også moren i familien ligger på sykehus med store brannskader, legene gir henne liten sjanse til å overleve.

Sandnes-jenta Thea Andersen har engasjert seg sterkt i flyktningkrisen som har rammet Midtøsten. Hun har flere ganger vært i Hellas for å hjelpe båtflyktninger og er blitt godt kjent med akkurat denne familien.

Venner med familien
Nå betaler Abri Vekst flybilletter til Thea slik at hun kan reise til Aten for å hjelpe dem.

Barez (6) døde i ulykken.

Barez (6) døde i ulykken.

– Jeg ble kjent med familien i oktober. Faren heter Nabaz og vi ble raskt gode venner. Han var så stolt av familien og viste meg alltid bilder av de flotte guttene sine, sier Thea.

Nå har hun via Facebook, Vipps (46851456) og bidra.no samlet inn over 10.000 kroner som skal gå til å hjelpe familien.

– Når sønnen til Nabaz skrives ut av sykehuset skal de mest sannsynlig tilbake til en leir i Hellas. Leve ute. Til jul ønsker jeg meg bare hjelp til Nabaz og familier som hans, sier Thea.

Etter eksplosjonen kom det ifølge NRK til opptøyer i leiren, les mer om det her.